Pripremite se: Pali se Meteoalarm, stiže nagla promjena vremena u cijeloj BiH

1
Radiosarajevo.ba
Pripremite se: Pali se Meteoalarm, stiže nagla promjena vremena u cijeloj BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša je registrovana na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Sokolac -3; Zenica 0; Ivan Sedlo i Zvornik 3; Tuzla 4; Bugojno, Gradačac, Mostar, Sarajevo i Trebinje 6; Banja Luka, Doboj, Livno i Široki Brijeg 7; Drvar 9; Prijedor i Stolac 10; Bihać 11; Neum i Sanski Most 12°C.

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

Nedim Sladić podijelio prognozni model padavina za naredna četiri dana. Mnogima se neće dopasti

Nedim Sladić podijelio prognozni model padavina za naredna četiri dana. Mnogima se neće dopasti

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, uz povremeno izraženije južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, nesanica. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak, 17.01.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno je moguće i u centralnim područjima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C. 

U srijedu, 18.01.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Prije podne se očekuju i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C. 

U četvrtak, 19.01.2023., oblačno vrijeme sa kišom, na planinama će padati snijeg. Prije podne snijeg je moguć u nizinama na području Krajine. Jakih udara juga može biti još u jutarnjim satima na području Hercegovine, centralne i istočne Bosne. Do sredine se očekuje slabljenje vjetra. Temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. 

U petak, 20.01.2023., oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda (FHMZ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije