Pripremite kišobrane: U BiH danas oblačno i kišovito, a evo kako će biti sutra

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite kišobrane: U BiH danas oblačno i kišovito, a evo kako će biti sutra
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kako je navedeno, poslijepodne u Hercegovini djelimično razvedravanje. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša, a u višim područjima i na planinama slab snijeg ili susnježica.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 10 do 14 °C.

U Sarajevu danas oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se slaba kiša, a u višim dijelovima grada slaba susnježica. Jutarnja temperatura oko 1, dnevna oko 6 °C.

U ponedjeljak pretežno vedro vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se magla i sumaglica. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 9 do 16 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje susnježica i snijeg, a u Hercegovini i ponegdje na sjeveru Bosne kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 1 do 10, u višim područjima i na planinama od 10 do 20, lokalno do 30 centimetara. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5 stešeni. U Hercegovini jutarnja od 3 do 8, a dnevna od 10 do 14 stepreni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije