Pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici: Dosad identifikovano 19 žrtava

2
AA
Pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici: Dosad identifikovano 19 žrtava
FOTO: AA / Radni sastanak povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je održan radni sastanak rukovodstva Organizacionog odbora i predsjednika pododbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku je konstatovano da pripreme za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici teku prema planu.

"Na današnjem sastanku predsjednici pododbora su obavijestili o pripremama u okviru svojih pododbora. Možemo reći da idu pripreme prema planu i očekujemo da će sve biti spremno za obilježavanje 28. godišnjice genocida. Uskoro ćemo imati i sastanak Organizacionog odbora. I ove godine ćemo imati veliki broj aktivnosti. Imamo obavezu prema žrtvama i zadatak nam je svima da damo sve od sebe kako bi sve prošlo bez problema", istakao je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

I ove godine "Marš mira" je jedna od najmasovnijih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, a ove godine se očekuje veći broj učesnika nego ranijih godina.

Prema informacijama iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, do sada je identifikovano 19 žrtava genocida za dženazu 11. jula 2023. godine.

Radni sastanak povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima
FOTO: AA: Radni sastanak povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije