Pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici: Dosad identifikovano 19 žrtava

2
AA
Pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici: Dosad identifikovano 19 žrtava
FOTO: AA / Radni sastanak povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je održan radni sastanak rukovodstva Organizacionog odbora i predsjednika pododbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku je konstatovano da pripreme za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici teku prema planu.

"Na današnjem sastanku predsjednici pododbora su obavijestili o pripremama u okviru svojih pododbora. Možemo reći da idu pripreme prema planu i očekujemo da će sve biti spremno za obilježavanje 28. godišnjice genocida. Uskoro ćemo imati i sastanak Organizacionog odbora. I ove godine ćemo imati veliki broj aktivnosti. Imamo obavezu prema žrtvama i zadatak nam je svima da damo sve od sebe kako bi sve prošlo bez problema", istakao je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

Kolaps na ulazu u Sarajevo: U trostrukom sudaru vozila prevrnuo se kamion, ima povrijeđenih

Kolaps na ulazu u Sarajevo: U trostrukom sudaru vozila prevrnuo se kamion, ima povrijeđenih

I ove godine "Marš mira" je jedna od najmasovnijih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, a ove godine se očekuje veći broj učesnika nego ranijih godina.

Prema informacijama iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, do sada je identifikovano 19 žrtava genocida za dženazu 11. jula 2023. godine.

Radni sastanak povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima
FOTO: AA: Radni sastanak povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije