Pripadnik OSBiH oduševio javnost: Među prvima pomagao u gašenju požara u Ilijašu

0
Radiosarajevo.ba
Pripadnik OSBiH oduševio javnost: Među prvima pomagao u gašenju požara u Ilijašu
Foto: Ilijas.net / Ensad Medić

U subotu izbio je veliki požar u porodičnoj kući u mjestu Sovrle na području Općine Ilijaš.

Heroj dana, Ensad Medić, pripadnik Oružanih snaga BiH sinoć je među prvima pritekao u pomoć u gašenju požara koji je zahvatio porodičnu kuću Alije i Hafe Alić u mjestu Sovrle, područje mjesne zajednice Podlugovi u Ilijašu.

“Nisam bio prvi na licu mjesta ali sam bio prvi u potkrovlju, dio kuće najviše zahvaćen vatrom. Popeo sam se na sprat preko balkona sa crijevom kako bi pokušao gasiti vatru. Vatrogasci su bili tu, ništa se nije vidilo, sve e bilo u plamenu, na svu sreću u ispomoć je došlo još nekoliko vatrogasnih cisterni sa vodom te se sve brzo završilo", kazao je Medić u razgovoru za Ilijaš.net.

On je čestitao vatrogascima koji su bili na terenu i učinili sve da se požar ugasi.

“Ja živim u blizini i učinio sam ono što sam u trenutku smatrao ispravnim, ugledavši požar došao sam na lice mjesta kako bi učinio sve da pomognem, ne smatram to herojstvom već odlukom da u kriznim situacijama treba ostati pribran i pomoći onoliko koliko se može.” kazao je Medić i dodao je:

Zaista mi je žao i suosjećam sa njima, izgubile su krov nad glavom, nadam se da će se ubrzo pronaći rješenje za sanaciju njihove porodične kuće, šteta je ogromna, ali je bitno da niko nije povrijeđen”.

Medić je kao pripadnik OS BiH prošao razne vidove obuke koje se odnose na spašavanje života i imovine u raznim kritičnim situacijama pa tako i u slučaju požara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije