Pripadnica Armije RBiH na rodnoj grudi konačno našla smiraj

B. T.
Pripadnica Armije RBiH na rodnoj grudi konačno našla smiraj
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sa dženaze u Rogatici

Rahmetli Raziji Fazlić, jučer je, više od dva mjeseca nakon što je umrla u Londonu, konačno, ukopana na mezarju u svom rodnom kraju, selu Borovac u Rogatici. 

Podsjetimo, ova pripadnica Armije RBiH, koja je nakoj ranjavanja u Goraždu 1994. godine izmještena na liječenje u Veliku Britaniju, umrla je u jednoj londonskoj bolnici još 18. decembra prošle godine, a kako je u toj zemlji živjela sama, bez rodbine, za njenu smrt u bosanskoj zajednici tek nedavno su saznali. 

Da ne bude kremirana, već da bude ukopana kako dolikuje, po svim bosanskim običajima najviše se pobrinuo Adem Mešić iz Londona, koji je uložio velike napore da skupi novac i prikupi brojnu papirologiju kako bi njeno tijelo prije nekoliko dana bilo prebačeno u BiH, o čemu je naš portal pisao šprije nekoliko dana. 

Izbjeglička tuga: Pripadnica Armije RBiH umrla u samoći, dženaza nakon dva mjeseca

Rahmetli Raziji Fazlić, koja je živjela u izbjeglištvu u Velikoj Britaniji, jučer je u Londonu klanjana dženaza. Njeno tijelo danas je sa aerodroma Heathrow otpremljeno za domovinu, a trebala bi biti ukopana tokom predstojećeg vikenda u Rogatici. Iza ove, na prvu, savim "obične" informacije, krije se nevjerovatna priča o izbjegličkim mukama preminule, ali i priča o bosanskom merhametluku.

Jučerašnjoj dženazi u Rogatici prisustvovali su njeni bratići, ostala rodbina i prijatelji i komšije. Na lokalnom mezarju ukopana je pored svojih roditelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije