Princ od Monaka stigao u Sarajevo

8
Radiosarajevo.ba
Princ od Monaka stigao u Sarajevo
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Delegacija na aerodromu

Princ od Monaka, Albert II sletio je na Sarajevski aerodrom, a povodom ceremonije otvaranja Olimpijskog muzeja BiH koje će biti upriličeno večeras u 20 sati.

U petak, 9. oktobra, u sarajevskoj Vijećnici princu od Monaca Albertu II bit će uručeno priznanje Ključ Grada Sarajeva. 

Inače, inicijativu za dodjelu prizanja podnio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka smatrajući da je dao veliki doprinos promociji glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, nakon skoro 30 godina od razaranja zgrade Muzeja ZOI '84 u Petrakijinoj ulici u Sarajevu, jedna od najljepših građevina u glavnom gradu BiH doživjela je svoju punu rekonstrukciju.

Uskoro će Muzej i zvanično otvoriti svoja vrata za posjetioce.

Obnovljeni Olimpijski muzej BiH bit će jedna od najvećih turističkih atrakcija u Sarajevu i još jedan neprikosnoveni simbol mira, obnove i napretka.

Kako je saopćeno, Gradsko vijeće Grada Sarajeva u aprilu je prihvatilo odluku da Grad Sarajevo, odnosno ranije namjenski osnovana javna ustanova ubuduće brine, upravlja i razvija ovu instituciju od državnog značaja.

Plan je da obnovljeni Olimpijski muzej svečano otvore gradonačelnik Skaka, princ Albert II i predsjednik OKBiH Izet Rađo, dok će se predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach obratiti linkom.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba ekskluzivno obišla Olimpijski muzej i snimila video prije večerašnjeg otvaranja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije