Ambasador Matt Field na Twitteru prenio govor princa Charlesa

Radiosarajevo.ba
Ambasador Matt Field na Twitteru prenio govor princa Charlesa
Photojoiner / Matt Field i Princ Charles

Prince od Walesa Charles obratio se danas videoporukom na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

On je, između ostalog, rekao da je tužan jer je spriječen da posjetim Potočare i da se susretnem sa Majkama Srebrenice i drugim preživjelim.

"Dugi niz godina mi je na srcu ono što ste prošli i s posebnim interesom pratim korake na putu pomirenja", podvukao je na početku princ Charles.

On je istakao da su ga duboko dirnuli napori onih koji neumorno rade u potrazi za pravdom i na izgradnji pomirenja.

"Užasni događaji iz jula 1995. su okvalifikovani kao genocid. Oni su strašna mrlja na našoj kolektivnoj savjesti. Međunarodna zajednica je iznevjerila one koji su ubijeni i preživjeli. Sjećanjem na bolnu prošlost možemo odlučiti da se to nikada više ne smije ponoviti. Znam da veliki broj porodica još traga za najmilijim, ne mogu ni zamisliti bol koju osjećaju", naglasio je princ Charles.

Govor princa Charlesa na Twitteru je prenio i Matt Field, ambasador Vrelike Britanije u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Field je, uz videoporuku princa Charlesa, prenio i dio citata iz njegovog govora.

"Duboko su me dirnuli izvanredni i hrabri napori onih koji neumorno rade na potrazi za pravdom, obnovi povjerenja i ulaganju nade u svoje zajednice ....", napisao je u tweetu Matt Field, uz hešteg Srebrenica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije