Primopredaja donacije iz Austrije odgođena zbog pretresa u Civilnoj zaštiti

Fena
 Primopredaja donacije iz Austrije odgođena zbog pretresa u Civilnoj zaštiti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pretres prostorija FUCZ

Primopredaja donacije Republike Austrije odgođena je zbog pretresa u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

"Na upit više medija zašto je odgođena primopredaja pomoći koju je osigurala Republika Austrija, obavještavamo javnost da je do odgode došlo jer se nije znalo hoće li pretresi koji rade pripadnici SIPA-a u 'slučaju respiratori' u prostorijama FUCZ biti završeni do danas - navodi se u saopćenju.

Kako se nadalje navodi, donacija Austrije u vrijednosti 21,175 eura, privremeno je uskladištena upravo u prostoru FUCZ, dok o njenoj podjeli ne odluči Vijeće ministara BiH.

SIPA pretresa FUCZ: Pogledajte šta smo zabilježili

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju prostorije Federalne uprave civilne zaštite u sarajevskom naselju Stup. Ovo u okviru predmeta nabavke 100 respiratora iz Kine, po cijeni od 10,5 miliona KM, koji su nabavljeni preko firme "Srebrena malina". Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba je na licu mjesta.

U dogovoru sa predstavnicima austrijske ambasade primopredaja će biti organizirana u najskorijem vremenu.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine još jednom zahvaljuje Vladi i građanima Republike Austrije za donaciju koja će pomoći u borbi protiv koronavirusa, navodi se u saopćenju.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije