Prilika za posao: MUP KS objavio javni konkurs - traži se 250 novih policajaca

0
Radiosarajevo.ba
Prilika za posao: MUP KS objavio javni konkurs - traži se 250 novih policajaca
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) traži 250 novih policajaca.

U konkursu, koji je objavljen i na zvaničnoj web-stranici MUP-a KS, navodi se da se radi o popuni slobodnih radnih mjesta u početnom činu - policajac.

Kako je navedeno, kandidati moraju ispunjavati opće i posebne uslove za zapošljavanje.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Kandidati, između ostalog, moraju imati državljanstvo Bosne i Hercegovine, životnu dob između 18 i 27 godina života (uključujući 27 godinu života), najmanje IV stepen školske spreme, da su fizički i psihički sposobni za obavljanje policijskih poslova.

Također, kandidati ne smiju biti otpušteni sa bilo koje pozicije u organima državne uprave, institucije sa javnim ovlaštenjima na svim nivoima u Bosni i Hercegovini ili vojne službe u Bosni i Hercegovini kao rezultat disciplinske sankcije, da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak i da nije izrečena pravosnažna kazna zatvora za krivično djelo, osim za krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja, kao i da nije odbio da se pojavi pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju kao lice optuženo od strane tog tribunala.

Detalje u vezi konkursa možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije