I ovo je Bosna i Hercegovina: Načelnik eliminisao sam sebe na konkursu

1
N. Ž.
I ovo je Bosna i Hercegovina: Načelnik eliminisao sam sebe na konkursu
Foto: Facebook / Mujo Sofradžija

Jedna divna priča iz Bosne i Hercegovine dolazi iz općine Foča-Ustikolina, a glavni akter je načelnik Mujo Sofradžija. 

Naime, kao načelnik ove općine, pred Muju Sofradžiju je došao zaključak o javnom pozivu na kojem je i sam učestvovao. Prema ovom zaključku, Sofradžija je izgubio ovaj javni konkurs za poljoprivredno zemljište i on je otišao boljem ponuđaču.

Kako kaže u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, ovo je sasvim normalna stvar. 

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

"Ja sam se bavio poljoprivredom prije nego što sam postao načelnik (2021. godine na prijevremenim izborima, op. a.), a bavim se i sada. Radi se o dijelu zemljišta kojeg sam ja koristio od 2013. godine pa sve do maja ove godine, i došao je ovaj javni poziv na koji sam se uredno prijavio. Znate, isteći će mandat, treba se vratiti onome što ste radili prije.  

Izašla je komisija, donijela odluku koja je bila takva kakva je bila, i zaključak se našao na mom stolu. Ja sam to, naravno, potpisao jer je ipak bila bolja ponuda drugog ponuđača", rekao je Sofradžija. 

"To je sasvim normalna stvar, čovjek je imao bolju ponudu. Ovo može biti poruka drugima kako se treba ponašati na mjestima moći", rekao je Mujo Sofradžija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije