Prijetili potpredsjedniku FBiH, Dunović poručio: Nisam osoba koja se boji!

1
Radiosarajevo.ba
Prijetili potpredsjedniku FBiH, Dunović poručio: Nisam osoba koja se boji!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milan Dunović

Milan Dunović, potredsjednik Federacije BiH potpredsjednik DF-a uputio je saopćenje za javnost u kojem ističe da je sve prijetnje koje je dobio prijavio nadležnim organima.

U nastavku saopćenje prenosimo u cijelosti:

„Kao osoba koja se bavi politikom svjestan sam izloženosti javnoj kritici, međutim, u posljednje vrijeme, pojedinci, ekstremisti, poručuju mi putem društvenih mreža da će me “skratiti za glavu” i upućuju slične otvorene prijetnje.

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Smatram da ratnohuškačka i mrziteljska politika, koju vode pojedini političari, podstiču širenje straha i mržnje iz koje proizilaze otvorene prijetnje prema probosanskim političarima. Kada se pojedinci usude prijetiti javnim osobama, koje su pritom pod zaštitom policijskih organa, pitanje je šta građani mogu očekivati.

Naravno, sve prijetnje koje smatram direktnim ugrožavanjem sigurnosti mene i moje porodice prijavio sam nadležnim organima, međutim, ovakve prijetnje mogu se zaustaviti samo zasutavljanjem politika mržnje i prizivanja sukoba.

Nisam osoba koja se boji, ali smatram da moram obavijestiti javnost da su mi upućene prijetnje kako bi građani bili svjesni čemu vode retrogradne politike i stekli osjećaj da ambijent tenzija i napetosti nije normalno stanje i kao takvo se ne može i neće tolerisati“, poručio je Dunović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije