25. novembar / Čestitka Milana Dunovića povodom Dana državnosti BiH

25. 11. 2021. u 11:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović, uputio je čestitku svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra, Dana državnosti.

“Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine, Želim vam sretan Dan državnosti, uz apsolutnu opredijeljenost za političku borbu za nepodijeljenu, snažnu, jedinstvenu i građansku državu Bosnu i Hercegovinu.

Iako je namjera pojedinih da ponište sjećanje na jedinstvenu i multietničnu Bosnu i Hercegovinu, državu kakva je bila i kakva uvijek treba da bude, naša zajednička istrajnost u izgradnji pravednog društva sigurno će opstati i pobijediti”, navodi se u čestitki Milana Dunovića.

Potpredsjednik FBiH je danas položio vijence na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Nakon toga se oglasio i na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine položio sam danas vijence na spomen obilježje "Vječna vatra", Šehidsko mezarje "Kovači", spomenik ubijenoj djeci Sarajeva i spomen obilježje "Vraca".

Na ovaj način odali smo poštovanje svima koji su kroz historiju svoj život dali za državnost Bosne i Hercegovine", navodi se u objavi Milana Dunovića na Facebooku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)