Prijatelji i rođaci oproštaju se od Esada i Almedine Hajdarević: 'Vaša smrt je veliki gubitak'

0
Radiosarajevo.ba
Prijatelji i rođaci oproštaju se od Esada i Almedine Hajdarević: 'Vaša smrt je veliki gubitak'
Foto: Facebook / Esad i Almedina Hajdarević

Bosna i Hercegovina je pogođena tragičnom viješću o pogibiji mladog bračnog para u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Austriji.

U ovoj nesreći život su izgubili 33-godišnji Esad Hajdarević iz Jezerskog i njegova 28-godišnja supruga Almedina iz Cazina.

Esad i Almedina, mladi roditelji, bili su poznati po svom vedrom duhu i pozitivnom stavu, što je duboko pogodilo sve njihove prijatelje i rodbinu. Vijest o njihovoj pogibiji primljena je u nevjerici, a mnogi su se oprostili od njih putem društvenih mreža.

AJB DOC | Svjetska premijera filma koji razotkriva sistematsku krađu palestinske zemlje

AJB DOC | Svjetska premijera filma koji razotkriva sistematsku krađu palestinske zemlje

Jedan od prijatelja ističe: "Bili su mladi roditelji, poznati po vedrom duhu, i njihova smrt je ogroman gubitak za sve koji su ih poznavali."

Drugi prijatelj se obratio emotivnom porukom: "Daidža moj, bio si mi kao stariji brat, nikad me nisi uvrijedio i pogrdio, poštovao si me i volio. Da mi vas Bog uvede u najljepše rajske ljepote, a malog ću ja paziti i čuvati koliko god budem u mogućnosti. Volim vas!"

U Jezerskom, rodnom mjestu Esada Hajdarevića, danas se osjeća duboka tuga zbog gubitka njihovog dobrog sugrađanina. "Ostaće upamćen po svojoj duhovitosti i dobrom srcu koje je posjedovao. Molimo Boga da se smiluje Esi i njegovoj supruzi i da ih uvede u rajske bašte, a porodici Hajdarević da podari strpljenja u ovim teškim trenucima," navodi se u jednom od komentara.

Ova tragedija je duboko potresla sve koji su poznavali Esada i Almedinu, a njihova smrt ostavlja prazninu koja će se teško popuniti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije