Priča o ratnicima: Na današnji poginuli su heroji Enver Šehović i braća Panjeta

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

***

***

***

***

***

***

ne pijem dok Paja vozi

***

***

***

***

***

Ne pijem dok Paja vozi

***

ne pijem dok Paja vozi

***

ne pijem dok Paja vozi

***

ne pijem dok Paja vozi

***

Borac sa Žuči

U svemu fali malo detalja. 1. Početkom 93. godine formirana je 1. Motorizovana brigada i za komdanta brigade imenovan je rahmetli Enver Šehović. Brigada je nastala od dvije brigade koje su kratko egzistirale. Jednom od pomenutih brigada komandovao je Nijaz Grebović. U 1. Motorizovanoj Grebović je bio pomoćnik komadanta brigade za personalne poslove.... 2. Na mjesec dana prije pogibije Enver Šehović je u selu Jezera na Žuči je upozoren od strane boraca da dio linije, kako je postavljena, je nemoguće braniti. Ovo je ignorisano. Uglavnom taj dio linije je i pao i tu su bili najveći gubici (sjetite se i Vikićevih momaka). Zbog istine treba još dosta toga znati i istraživati. Slobodno mogu reći da je na Žuči najveći heroj uopšte bio Zahir Panjeta. S rukom u gipsu mjesece je provodio na Žuči. Istina, prije smrti posjetio je djecu i suprugu koji su tada bili u Splitu.

Milos

Na neki način, taj pravac kojim ide pruga od Avdejevke, pokazao se kao odličan za napredovanje Rusa. Jedinica koja radi po tom pravcu, odrađuje odličan posao i vidimo da svojim stalnim napredovanjem, kompromituje odbranu Ukrajinaca i pokreće krila da napreduju.

ne pijem dok Paja vozi

***

Izmedju redova se cita iracionalna zavist

Nijedno od toga i nemam nikakav problem sa normalnom dijasporom onim rade koji zarađuju svoj novac(drugo ako je bolestan ili star i prima socijalu) bave sportom, naukom, muzikom itd. Ali me nerviraju oni koji su zdravi a neće da rade žive od socijalne pomoći. I sad, jel lijepo što se vrijeđaju druge religije a mnogi su bili u ABiH. I ima li i jedna vijest da vi niste vrijeđali, pokazali mržnju, ljubomoru itd ka Ne pijem dok Paja vozi Pricas s nekim ko nije u dijaspori, tek da znas, mene licno ne pogadja nista od toga al upada u oci ta tvoja stalna tema. Nesto tu ima sto krijes.

Bajazit

Na neki način, taj pravac kojim ide pruga od Avdejevke, pokazao se kao odličan za napredovanje Rusa. Jedinica koja radi po tom pravcu, odrađuje odličan posao i vidimo da svojim stalnim napredovanjem, kompromituje odbranu Ukrajinaca i pokreće krila da napreduju. ka Milos Dok ti ovdje pises o tim stvarima kao o licnom uspjehu, u najgorem slucaju kao da se radi o tvojoj vojsci, oni vas Vlahe tamo tretiraju ko stoku nizeg reda. Jesi gledao mozda kakav tretman imaju vasi placenici koji se ukljuce u taj rat?

Ne pijem dok Paja vozi

Pricas s nekim ko nije u dijaspori, tek da znas, mene licno ne pogadja nista od toga al upada u oci ta tvoja stalna tema. Nesto tu ima sto krijes. ka Izmedju redova se cita iracionalna zavist Ako nisi u dijaspori i to te ne pogađa zašto se onda javljaš i na kavu ti bolan zavist misliš na dijasporce što žive na socijali 🤣🤣🤣🤣 i na njihov težak život, ja imam dobar plaćen posao i radim otkad sam završio školu tako da ti ta spika ne ide. I sad pitanje ako pratiš moje komentare jesam li ikad rekao nešto loše o ljudima iz dijaspore koji rade, sportista, uradili neke naučne radove koji su postigli nešto koji mi iz BiH se ponosimo.

ne pijem dok Paja vozi

***

Kakav Dragutin i kakvo 13. stoljece

Kako su dva naroda napali , a muslimani se branili ako su muslimani i hrvati ratovali protiv srba, a sva tri naroda pre toga zivjeli na istom prostorutj. zemlji. Kako znas ko je koga napao. I jos nesto za nove istoricare. Vlatko Vukotic predvodio vojsku srba iz bosne da sprijece najezdu turaka na balkan 1389 godine na Kosovu, pa kako su turci dovelu srbe po vaseoj novoj istoriji i jos jedan dokaz srpski manastiri koje je podigao kralj Dragutin Nemanjic iz 13 vijeka su po citavoj bih liplje, stuplje, mostanica ozren itd. ka Objasni molim te To je gradjeno poslije polovine 15. vijeka kad ste poceli dolazis s Osmanlijama. NIsta pravoslavno nema u Bosni od prije Osmanlija. Stecke drobite vec 150 godina sto vi sto Austrijanci a jos ih niste zdrobili. Je l ima na steccima neko pravoslavno ili katolicko obiljezje?

Vezanje zastava

Ja ne znam je l se ti pravis mutav ili jesi. Zar nije prirodno da vezu zastave narodi napadnuti od jedne te iste puno jace vojne sile. Ti mislis da bi Srbi prnuli da nisu imali onakvu vojnu moc. Druga je stvar sto su je slabo iskoristili, pa su od nekadasnjih 150 hiljada kvadratnih km spali na 100. Takodje, hrvatska je stvar sto nisu smjeli u toj borbi istrajati nego se priklonili jacem. Al eto ne dade se. Mjesto da isparimo, mi smo vam i danas trn u oku.

/ Najnovije