Priča mještanina Buturović Polja: Počela me bujica nositi, uhvatio sam brata za ruku i čuvao sam se

0
Radiosarajevo.ba
Priča mještanina Buturović Polja: Počela me bujica nositi, uhvatio sam brata za ruku i čuvao sam se
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mještanin Buturović Polja

Nedim Padalović, mještanin iz Buturović Polja, podijelio je svoja traumatična iskustva iz noći kada su poplave pogodile ovo područje. Kako kaže, nijedan od stanovnika nije mogao očekivati razmjere katastrofe koja će uslijediti.

"Tu noć nismo se nadali ovakvoj katastrofi, svi su spavali. Meni je majka došla s posla, probudila me i rekla da ne mogu ići na posao sutra jer je vani katastrofa. Samo sam se obukao, a kada sam izašao napolje, pred očima mi se ukazao prizor potoka sa svih strana", opisuje Padalović.

Ubrzo je shvatio da će voda izaći iz svojih korita. "Pozvao sam svog brata da pomjerimo automobil, i dok smo to radili, potok je izletio iz svog korita, nastala je velika bujica. Počelo je nositi drveća, kamenje, automobile. Otišli smo i probudili porodicu i komšije."

Ovo je Ernad, sin Muhameda Begovića kojeg je snažna bujica odnijela u tragičnoj noći

Ovo je Ernad, sin Muhameda Begovića kojeg je snažna bujica odnijela u tragičnoj noći

Nedim se prisjeća kako je u jednom trenutku bio do pasa u vodi, a bujica ga je počela nositi.

"Uhvatio sam se za betonsku ogradu i uhvatio brata za ruku. Uspjeli smo preći na malo mirniju stranu i popeti se do kuće. Tu smo dočekali jutro, a nestalo je struje oko 4 sata. Nismo znali šta se dešava, samo smo čuli udare o kuću."

Na kraju, ističe da je njihova kuća pretrpjela manje štete. "Podiglo nam je malo krov kuće, ali nije to ništa u poređenju s razmjerama katastrofe koja se dogodila ovdje."

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije