Tužni prizori iz Buturović Polja: Ekipe neumorno rade na raščišćavanju

0
Radiosarajevo.ba
Tužni prizori iz Buturović Polja: Ekipe neumorno rade na raščišćavanju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Buturović polje nakon poplava

Stanje na područjima pogođenim poplavama i klizištima i dalje je izuzetno teško, a akcije potrage i čišćenja nakupljenog nasipa i materijala nastavljene su i danas.

Pristup Buturović Polju, smještenom u općini Konjic, gotovo je nemoguć. Ekipe civilne zaštite, gorske službe spašavanja, Oružane snage BiH i brojni volonteri neumorno rade na raščišćavanju terena i pružanju pomoći ugroženim stanovnicima.

Uklanjanjem prvih slojeva nasipa i povlačenjem vode, razmjere devastacije koje su zadesile ovaj kraj dolaze do izražaja. Na terenu su vidljivi tužni prizori koji svjedoče o razarajućoj snazi prirode.

Lokalni izbori 2024 | Oglasio se Nermin Muzur i poslao poruku građanima Ilidže

Lokalni izbori 2024 | Oglasio se Nermin Muzur i poslao poruku građanima Ilidže

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba posjetio je naselje Buturović Polje i zabilježio teške posljedice poplava, koje su ostavile duboke tragove na životima lokalnih stanovnika.

Nadležne službe nastavljaju s radom na terenu, a apeliraju na građane da ostanu strpljivi i prate upute kako bi se osigurala njihova sigurnost.

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije