Pretužnih osam godina: Na današnji dan su nas napustili Ljuti Krajišnici

0
Radiosarajevo.ba
Pretužnih osam godina: Na današnji dan su nas napustili Ljuti Krajišnici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 15. oktobra 2013. godine pobijedila je Litvaniju u Kaunasu i izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Vedad Ibišević postigao je pogodak za veliko slavlje brojnih navijača našeg nacionalnog tima u Litvaniji. Među onima koji su slavili veliku pobjedu izabranika Safeta Sušića bili su Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović.

Nekoliko sati kasnije, vraćajući se s utakmice, imali su tešku saobraćajnu nesreću u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave. Tog tragičnog dana sjećat ćemo se još dugo. Dana kada su tri navijača Bosne i Hercegovine u saobraćajnoj nesreći izgubila život.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Nekoliko sati prije utakmice među navijačima u Kaunasu koji su dali izjavu za medije bio je i Hasib Mahmić. Imao je samo jednu želju, da se svi navijači Bosne i Hercegovine nakon utakmice vrate živi i zdravi svojim porodicama.

"Nadam se da neće biti puno alkohola. Volio bih da se svi vratimo u miru i veselju u Bosnu i Hercegovinu. Da ne bude puno saobraćajki, jer je mnogo bilo saobraćajki na cestama. To je nenormalan broj. Jedino što želimo našim navijačima da se u miru i rahatluku vrate kući, svojim familijama i porodicama i proslave ovaj Bajram s najljepšim poklonom", rekao je tom prilikom Mahmić.

15. juna 2014. godine u Velikoj Kladuši je otvorena Hair česma u znak sjećanja na Ljute Krajišnike. Česma je simbolično otvorena u trenutku početka utakmice Argentina - Bosna i Hercegovina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije