Nenadić: Kontrole će biti stroge i rigorozne

Radiosarajevo.ba
Nenadić: Kontrole će biti stroge i rigorozne
Screenshot / Mario Nenadić

U toku je konferencija za medije nakon vanredne sjednice Vlade Kantona Sarajevo. 

Premijer KS Mario Nenadić tom prilikom je kazao da će kontrole biti stroge i rigorozne i to građanima posebno naglašava.

Radno vrijeme je skraćeno, akko je rekao, isključivo radi prava i obaveze da se na vrijeme dođe do svojih kuća. 

"Dalje smo razmatrali o Odlukama koje se odnose na smanjenje visine zakupnine za 50 procenata za zakupce poslovnih prostora u vlasništvu Kantona Sarajevo. Donijeli smo odluku s ciljem da olakšamo javni prijevoz osobnim vozilima u KS-u za vrijeme dok traju naredbe Kriznog štaba, potom odluku  o prestanu naplata parking mjesta u KS-u, osim zatvorenih kontrolisanih parkinga, u trajanju od 8.30 do 13.30 sati svaki dan. Posebno važan set odluka odnosi se na finansiranje borbe protiv COVID-19. donijeli smo odluku o formiranju posebne budžetske stavke - nabavka neophodne sanitetske i medicinske opreme u iznosu od jedan milion KM, kao startni iznos", kazao je Nenadić. 

Naveo je bitnu odluku s UNDP-em prema kojoj će na bazi sufinansiranja zajedničkih projekata nabavke medicinske opreme, sanitetske i drugih neophodnih sredstava, finansirati na način da će participirati...

Premijer KS Mario Nenadić je apelovao na građane da se strogo pridržavaju donesenih naredbi i prestanu okretati ražnjeve na planinama i izletištima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije