Press služba sarajevskog Vodovoda do sada nije bila u funkciji građana

Radiosarajevo.ba
Press služba sarajevskog Vodovoda do sada nije bila u funkciji građana
Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija (KJKP) Sarajevo izdalo je saopćenje u kojem obaviještava javnost kako je ponovo u službi Odjel za odnose s javnošću ovog preduzeća, aludirajući kako do sada nije radilo.

Iz sarajevskog Vodovoda obavještavaju da je od utorka 17. oktobra 2017. godine, shodno odlukama upravljačkih struktura preduzeća, Nadzornog odbora i v.d. direktorice preduzeća, ponovo u službi Odjel za odnose s javnošću.

Vodovod ovakvim potezima još jednom javnosti baca prašinu u oči, uprkos svakodnevnim redukcijama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Smatramo nedopustivim šutnju i neprofesionalizam u odnosima s javnošću, a namjera nove Uprave VIK-a i Odjela za odnose s javnošću je otvaranje prema medijima i građanima s transparentnim i bitnim informacijama. Na pravovremeno i tačno informiranje građani Kantona Sarajevo imaju puno pravo i KJKP VIK će biti posvećen ispunjavanju tih obaveza kao javnog preduzeća. Ispred nas su mjeseci intenzivnih radova, koji će obilovati velikim brojem popravki, blokiranih ulica, dnevnih i noćnih redukcija zbog tih popravaka i mjerenja, te drugih potrebnih mjera u cilju saniranja teške situacije u vodosnabdijevanju", najavljuje sarajevski Vodovod u svom saopćenju.

Ovo javno preduzeće do sada nije imalo funkcionalan Odjel za odnose s javnošću, iako su mediji svakodnevno slali upite želeći tako građanima Kantona Sarajevo prenijeti pravovremenu i blagovremenu informaciju o stanju u vodosnabdijevanju, ali i popravci kvarova koji su stalni.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije