Preokret u Ajdinovićima: Vlasnik poznatog turističkog kompleksa promijenio mišljenje?

A. S.
Preokret u Ajdinovićima: Vlasnik poznatog turističkog kompleksa promijenio mišljenje?
Arhiv / Preokret u Ajdinovićima: Vlasnik poznatog turističkog kompleksa promijenio mišljenje

Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići, omiljeni turistički kompleks kod Olova, neće biti zatvoren kako je ranije najavio vlasnik Nihad Helać, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

To su nam potvrdili prijatelji bliski Helaću, koji je nakon 30. augusta kada je najavio zatvaranje ovog sportsko-rekreacionog centra, obavio niz razgovora sa čelnim ljudima Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Vlasnik Ajdinovića se obratio javnosti: Oprostite mi...

Nakon odluke da Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići mora biti zatvoren, vlasnik Nihad Helać obratio se javnosti pismom koji je uputio premijeru Vlade FBiH, Vlade ZDK, načelniku Olova, direktorici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK i Tužilaštvu ZDK. ZDK / Epilog drame u Ajdinovićima: Inspekcija danas stavlja pečat, vlasnik zatvara firmu Pismo prenosimo cijelosti: "U svojstvu vlasnika S.R.C.A.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Helać se pismom obratio javnosti koje je uputio premijeru Vlade FBiH, Vlade ZDK, načelniku Olova, direktorici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK i Tužilaštvu ZDK. 

On je, između ostalog, najavio zatvaranje objekta nakon što je 22. augusta dogodio navodni slučaj trovanja kada se na probavne smetnje požalilo 11 djece, koji su nakon ljekarskih pregleda u zdravstvenim ustanovama u Olovu, Sarajevu i Istočnom Sarajevu upućeni kućama, a pojedini oboljeli su zadržani u bolnicama i na KCUS-u.

Oglasila se inspekcija nakon trovanja djece u Ajdinovićima

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove oglasila se saopćenjem nakon što je na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a hospitalizirano 12 djece u vezi sa slučajem trovanja u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići. Saopćenje inspekcije prenosimo u cijelosti: "Kantonalna uprava za inspekcijske poslove zaprimila je 22.

„U svojstvu vlasnika S.R.C.A. d.o.o. obraćam vam se informacijom da će zbog nezakonitog rada i neodgovornog odnosa nadležnih državnih organa Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići prestati sa radom 1. septembra 2019. godine, te da će 50 uposlenika ostati bez zaposlenja.

Centar je uspostavio odličnu saradnju sa preko 500 poslovnih partnera, škola i sportskih kolektiva, primajuću u goste preko 800 organizovanih grupa na višednevni boravak. Centar upošljava 51 radnika, koji su svojim profesionalnim angažmanom stvorili i regionalno prepoznatljivu visoku reputaciju“, napisao je Helać, između ostalog, u svom pismu.

U požaru izgorio objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići

Kako Radiosarajevo.ba saznaje, nakon što su pročitali njegovo pismo, Helaća su kontaktirali čelni ljudi iz vrha Vlade Zeničko-dobojskog kantona i s njim obavili razgovor u želji da promijeni mišljenje i SRC Ajdinovići nastave s radom.

„Naravno, ako istraga dokaže da postoji odgovornost SRC Ajdinovići za trovanje dječaka, Helać je spreman da nadoknadi štetu dječacima u skladu sa propisanim zakonom. On je nakon razgovora sa čelnim ljudima iz ZDK-a, koji njegov turistički kompleks vide kao atraktivan centar za promociju kantona, promijenio mišljenje i spreman je nastaviti poslovanje“, kaže izvor blizak Helaću za Radiosarajevo.ba.

Kontaktirali smo i Nihada Helaća da nam potvrdi informaciju, ali nije odgovarao na naše pozive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije