Preminuo ugledni doktor Fuad Kapetanović

Radiosarajevo.ba
Preminuo ugledni doktor Fuad Kapetanović
Foto: kbze.ba / Fuad Kapetanović

Fuad Kapetanović, specijalist opšte hirurgije, ljekar JU Kantonalna bolnica Zenica i načelnik Poliklinike nakon teške bolesti preminuo je 28. januara. 

Ova tužna vijest objavljena je na stranici JU Kantonalne bolnice Zenica. 

Dženaza namaz obavljen je danas u 13 sati na Bakijskom mezarju Faletići 2. 

Naoružajte se strpljenjem: Udes u Vogošći, ogromne gužve u saobraćaju

Naoružajte se strpljenjem: Udes u Vogošći, ogromne gužve u saobraćaju

Kapetanović dr. Fuad, specijalista opšte hirurgije je rođen u Sarajevu 03.06.1959. godine. Medicinski fakultet u Sarajevu završio je 15.03.1985. godine, a od 15.09.1987. godine je zaposlen u tadašnjoj RO RMC “Džemal Bijedić” Zenica u Službi za ortopediju i traumatologiju.

Stručni ispit je položio 17.06.1986. godine, a specijalistički ispit iz opšte hrurgije je položio 25. august 1994. godine.

"S puno ljubavi i požrtvovanja je obavljao svoju profesiju. Svojim radom i predanošću svom plemenitom pozivu, pomogao je velikom broju pacijenata. Posebno se istakao u ratnom vihoru kada su svi doktori bili "Heroji u bijelom".


Imao je izgrađen prijateljski i profesionalan odnos prema radnim kolegicama i kolegama kao i svim radnicima JU Kantonalna bolnica Zenica. Kod kolega je izazivao poštovanje, bio je dobar saradnik, omiljen i uvažavan od strane svih radnika.

Njegovim odlaskom ostaje velika praznina kako na Odjelu ortopedije i traumatologije, tako i u cijeloj bolnici.

Neka ti je vječni rahmet i spokoj veliki čovječe. Zbog složene i teške epidemiološke situacije, JU Kantonalna bolnica Zenica nije u mogućnosti organizovati komemorativni skup", navedeno je u saopćenju JU KBZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije