Preminuo novinar Zlatan Rašidović

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo novinar Zlatan Rašidović
Print Screen / Zlatan Rašidović

U Sarajevu je u 47. godini preminuo bivši i dugogodišnji član sportske redakcije Oslobođenja Zlatan Rašidović.

On je novinarsku karijeru počeo u septembru 1998. godine u sportskoj redakciji Oslobođenja, odmah po završetku školovanja na Pravnom fakultetu u Sarajevu.

Tokom angažmana dužeg od 18 godina, do juna 2017. godine, pratio je dešavanja iz mnogih sportova, uključujući fudbal, košarku, rukomet, odbojku, atletiku, vaterpolo. U početku je najviše pratio dešavanja u vezi s rukometom i rukometnom reprezentacijom BiH, a od januara 2001. godine i FK Sarajevo na utakmicama u zemlji i na gostovanjima u inostranstvu, piše Sport1.

Izvještavao je i s utakmica fudbalske reprezentacije BiH te dešavanja u Nogometnom savezu BiH. Nakon završetka angažmana u Oslobođenju, u oktobru 2017. godine počeo je sarađivati s portalom televizijske kuće Al Jazeera Balkans, gdje je bio angažovan na intervjuisanju mnogih sportskih velikana u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Rašidović je nedavno objavio knjigu “Velikani bh. sporta”, u kojoj se nalaze brojni intervjui koje je radio u posljednje četiri godine. Knjiga ima 222 stranice i sadrži 35 intervjua s brojnim sportskim velikanima iz BiH iz oblasti fudbala, košarke i rukometa. Na projektu je predano radio uprkos narušenom zdravstvenom stanju. Rašidović je od 2009. imao problema s visokim krvnim pritiskom i oštećenjem bubrega, a u februaru ove godine krenuo je na dijalizu, te se nadao donoru za bubreg.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije