Preminuo Mirsad Kukić, osnivač PDA

Radiosarajevo.ba
Preminuo Mirsad Kukić, osnivač PDA
Foto: Printscreen / Mirsad Kukić

Mirsad Kukić (66), nekada visokopozicionirani funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) i osnivač Pokreta demokratske akcije (PDA), preminuo je danas.

Kako saznaje Tuzlanski.ba, Kukić je preminuo na UKC-u Tuzla na koji je dovezen jučer nakon što mu je pozlilo. 

Tokom svoje političke karijere, Kukić je bio zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, a magistrirao na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli.

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Kukić je bio dugogodišnji funkcioner SDA, koja ga je u martu 2018. isključila iz članstva. Istog mjeseca osnovao je novu stranku – Pokret demokratske akcije (PDA), čiji je predsjednik bio do 2022. godine kada je podnio ostavku.

Od 1994. do 2001. godine, Kukić je bio generalni direktor Rudnika mrkog uglja "Banovići". Bio je vijećnik u Općinskom vijeću u Banovićima i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona. Na općim izborima 2014. godine osvojio je mandat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na Općim izborima 2018. godine izabran je u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije