Preminula legenda Tuzle nakon kratke i teške bolesti: "Čovjek i dobra duša našeg grada"

0
Radiosarajevo.ba
Preminula legenda Tuzle nakon kratke i teške bolesti: "Čovjek i dobra duša našeg grada"
Foto: Facebook / Enes Hadžiefendić - Kengle iz Tuzle

U Tuzli je u utorak, 15. oktobra 2024. godine preminuo Enes Hadžiefendić - Kengle. 

Kako se navodi, bio je veliki zaljubljenik u golubove, te je svakodnevno provodio vrijeme sa svojim pticama, vodeći računa o njihovom zdravlju i higijeni. Preminuo je nakon kratke i teške bolesti, a prije dva dana je bio u komi. 

Njegova smrt potresla je mnoge koji su ga smatrali legendom grada. Kengle je bio strastveni zaljubljenik u golubove i jedan od najpoznatijih golubara u Tuzli.

Otac preminule djevojčice (16) progovorio o svemu: "Da su izvadili zub, sve bi bilo drugačije..."

Otac preminule djevojčice (16) progovorio o svemu: "Da su izvadili zub, sve bi bilo drugačije..."

Njegova golubarnica, u kojoj je uzgajao oko 150 golubova, bila je njegov drugi dom, prenosi Tuzlanski.ba

Dobitnik brojnih nagrada na takmičenjima, Kengle je s nostalgijom govorio o vremenima kada su golubari putovali širom bivše Jugoslavije i Evrope, razmjenjujući iskustva i ljubav prema ovim plemenitim pticama.

Nažalost, kako je sam govorio, takvih druženja je danas sve manje, ali njegova strast prema golubovima nikada nije prestala.

Facebook stranica "Tuzla - grad i ljudi" objavila je oproštajnu poruku za Enesa koju prenosimo u cijelosti: "Ode i Kengle, pravim imenom, Enes Hadžiefendić...čovjek, drugar, prijatelj i komšija...dobra duša našeg Grada... Neka mu je lahka bosanska zemlja..."

Ode i Kengle, pravim imenom, Enes Hadžiefendić...čovjek, drugar, prijatelj i komšija...dobra duša našeg Grada... Neka mu je lahka bosanska zemlja...

Posted by Tuzla - grad i ljudi on Tuesday, October 15, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije