Danas dženaza djevojčici (16) koja je preminula nakon operacije zuba u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Danas dženaza djevojčici (16) koja je preminula nakon operacije zuba u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Šesnaestogodišnja tinejdžerka koja je izgubila život u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo, nakon što je pretrpjela teške komplikacije tokom stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, bit će danas, 16. oktobra sahranjena.

Dženaza će biti klanjana u 16:15 sati na mezarju Nišan-Jarčedoli.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno od glasnogovornice Azre Bavčić iz Tužilaštva Kantona Sarajevo "postupa se u predmetu, vrše se provjere, odnosno poduzimaju radnje u cilju provjere i utvrđivanja svih okolnosti smrti."

Volodimir Zelenski nikad direktniji: Predstavio svoj plan za pobjedu, ima 5 tačaka

Volodimir Zelenski nikad direktniji: Predstavio svoj plan za pobjedu, ima 5 tačaka

Povodom svega oglasili su se njeni roditelji potresnim objavama na društvenim mrežama.

"Dušo tatina, ljepotice moja, pola moje duše je otišlo s tobom kao i majkina. Uvijek ćeš nam biti u srcu, volimo te zauvijek", napisao je otac.

Oglasili se roditelji preminule djevojčice (16) iz Sarajeva: "Pola moje duše je otišlo sa tobom"

Oglasili se roditelji preminule djevojčice (16) iz Sarajeva: "Pola moje duše je otišlo sa tobom"

"Pupoljak moj se vratio Gospodaru. Gospodaru moj, molim te mom djetetu podari najljepše mjesto u dženetu. Zauvijek u majkinom srcu i majkinim dovama", napisala je majka.

Od djevojčice se oprostila i Osnovna škola koju je ranije pohađala.

"Ruži nerasvjetaloj, jednom će sve opet biti tmina. Sunce će kao gumicom izbrisano biti i nebo će nam biti glina, ali, Onaj koji briše, obećanje je dao da ne postoji kraj. Opet će nutrina obući staro odijelo, svjetlo će nam biti samo naše djelo.

U beskraju kao vrutak tragovi mirisa tvog ispuniše svaki kutak vrta dženetskog, nerascvjetala Ružo naša, na Ahiret je preselila naša bivša učenica. Neka joj dragi Allah podari lijepi Džennet, a porodici sabur", napisala je Osnovna škola u svom posljednjem pozdravu.

Redakciji portala Radiosarajevo.ba je poznat identitet djevojčice, s obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi nećemo ga objaviti. 

Podsjećamo, sličan slučaj se dogodio kada je djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja operisala očne kapke u poliklinici u privatnoj ordinaciji, a tokom operacije je pala u komu. Djevojčica je preminula 14. novembra 2021. godine, a javnost još uvijek čeka sudski epilog. 

Optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protiv kojih se vodi postupak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije