Premijerka Srbije Ana Brnabić dolazi na obilježavanje neustavnog dana RS

Radiosarajevo.ba
Premijerka Srbije Ana Brnabić dolazi na obilježavanje neustavnog dana RS
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ana Brnabić

Obilježavanju 9. januara neustavnog dana Republike Srpske (RS), sutra će u Banjoj Luci prisustvovati premijerka Srbije Ana Brnabić i nekoliko ministara potvrdio je danas novinarima predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović je rekla danas novinarima u Banjoj Luci da 27 godina RS-a „pokazuje jedno ozbiljno doba“.

„Mnogo toga smo uradili u prethodnom periodu i u narednom periodu namjeravamo da gradimo i jačamo RS, njene institucije i svijest o važnosti njenog opstanka“, dodala je ona.

Entitetski premijer Radovan Višković je kazao da je obaveza da se gradi „bolja RS, kao poželjna destinacija za život“.

„Očekujem da se nakon 9. januara okrenemo radu, kreiranju politika koje će poboljšati život u RS i od nje napraviti evropsku destinaciju, a Banja Luku kao grad u koji će se dolaziti iz evropskih prijestonica, a ne da se odavde odlazi“, kazao je Višković novinarima.

Iako je Ustavni sud BiH ranije 9. januar, kao dan RS-a ocijenio kao neustavan, u tom bh. entitetu se pripremaju različite aktivnosti za njegovu sutrašnju proslavu.

U centru Banje Luke planiran je svečani defile, te akademija i prijemi.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije