Milorad Dodik: Preporučujem građanima Republike Srpske da navijaju za Džeku i Pjanića

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Preporučujem građanima Republike Srpske da navijaju za Džeku i Pjanića

(Tekst je satiričnog karaktera)

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, danas je sretan i nasmijan. On slavi rođendan RS-a, a u goste mu stiže i Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srbije, pa je uzbuđenje time i veće.

Prvi čovjek RS-a danas je u obraćanju medijima u Banjoj Luci, s osmijehom na licu, na opće iznenađenje pričao o nastupima najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera.

''Sretan vam Dan Republike, ali ja bih danas ipak više pričao o nešto slabijim nastupima Edina Džeke za Romu. Nije dobro, ali vjerujem da će Mehmed Baždarević pronaći pravu formu uspjeha naše reprezentacije. S Džekom ili ne, ovaj tim mora pobjeđivati'', rekao je Dodik.

Na pitanje novinara zašto je kasnio let Aleksandra Vučića iz Beograda, predsjednik RS-a je kazao:

''Kriteriji suđenja u Italiji drukčiji su od onih u Engleskoj. Smatram da je Džeko preoštro kažnjen, ali da će njegov izostanak nadomjestiti Miralem Pjanić'', dodao je.

Dodik je izlaganje zaključio osvrtom na odluku Ustavnog suda koji je Dan Republike Srpske proglasio neustavnim.

''Vjerujem da će Emir Spahić i dalje nositi dres reprezentacije. Uživam u njegovim bravurama na terenu. Neki kažu da je grub, ali ja znam da nije. Naš Spaha jednostavno je vatren, on ne umije drukčije i ja ga razumijem'', zaključio je Dodik zamolivši građane Republike Srpske da navijaju za Romu u nastavku prvenstva.

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije