Premijer Nikšić o Fondaciji Academia: 'Cijenim zalaganje da mlade ljude ohrabrite da ostanu u BiH'

1
Radiosarajevo.ba
Premijer Nikšić o Fondaciji Academia: 'Cijenim zalaganje da mlade ljude ohrabrite da ostanu u BiH'
Foto: Vlada FBiH / Premijer Nermin Nikšić sa predstavnicima Fondacije Academia

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić razgovarao je u srijedu, 6. marta, u Sarajevu sa predstavnicima Fondacije za obrazovanje, promociju zdravlja i unapređenje nauke Academia Ademom Nuhovićem i Ajlom Mrgudom.

Predsjednik Fondacije Adem Nuhović zahvalio je premijeru Nikšiću za razumijevanje i podršku Fondaciji istakavši da je riječ o projektima važnim za obrazovanje i naučna istraživanja u koja su uključeni prvenstveno mladi.

"U Fondaciji se postavljamo tako da gradimo buduće generacije i članove zajednice koji će ostati u Bosni i Hercegovini", kazao je Nuhović.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Premijer Nikšić pohvalio je rad Fondacije, kao i njihov trud da im obrazovanje budu u fokusu.
"Fondacija je za mene vrlo pozitivno iznenađenje i smatram da vaš rad treba podržati. Svi zajedno treba da se pobrinemo da osiguramo donatore za vaš dalji rad i projekte, jer cijenim zalaganje da mlade ljude ujedinjene u traženju znanja ohrabrite da ostanu u Bosni i Hercegovini", kazao je premijer Nikšić.

Nuhović i Mrguda su premijeru Nikšiću predstavili buduće projekte i aktivnosti koji uključuju nastavak stipendiranja, pripremu naučnog simpozija i podršku programima naučnih istraživanja.

Premijer Nikšić je kazao kako su vrata Vlade Federacije BiH za mlade i njihove projekte uvijek otvorena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije