Premijer Nermin Nikšić o smjenama: 'Sasvim je izvjesno da će i to doći na red…'

10
Radiosarajevo.ba
Premijer Nermin Nikšić o smjenama: 'Sasvim je izvjesno da će i to doći na red…'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Nermin Nikšić, federalni premijer, oglasio se na društvenim mrežama i otkrio naredne korake federalne vlade.

Njegovu objavu na Facebooku prrenosimo u cijelosti:

"Ne mogu baš reći da ima nešto što smo planirali, a nismo uradili.

Min-jae napušta Bayern, pronašao je klub i ligu u kojoj je ipak bez konkurencije?

Min-jae napušta Bayern, pronašao je klub i ligu u kojoj je ipak bez konkurencije?

Ali ono što cijenim i ja sam, a i iz komunikacije sa građanima, iz komunikacije sa predstavnicima političkih partija parlamentarne većine to je činjenica da nismo do kraja proveli priču u upravama javnih preduzeća, u agencijama, u društvima u kojima Vlada FBiH ima većinski udio.

Ne mogu baš reći da ima nešto što smo planirali, a nismo uradili. Ali ono što cijenim i ja sam, a i iz komunikacije sa građanima, iz komunikacije sa predstavnicima političkih partija parlamentarne većine to je činjenica da nismo do kraja proveli priču u upravama javnih preduzeća, u agencijama, u društvima u kojima Vlada FBiH ima većinski udio. To ustvari pokazuje da mi nismo došli ovdje da se bavimo kadroviranjem i sječom kadrova nego da prije svega probamo usaglasiti i provoditi programe i politike oko kojih smo se dogovorili. Svakako da imamo namjeru u te kompanije dovesti ljude koji će provoditi politiku Vlade. U nekim smo to već uspjeli u nekima to već radimo, u nekima nam to predstoji, ali sasvim izvjesno će i to doći na red. https://www.fena.ba/article/1541790/niksic-zadovoljni-smo-usvajanjem-reformskih-energetskih-i-zakona-o-zastiti-zrtava-rata-koji-su-dobili-potvrdu-u-parlamentu-video

Posted by Nermin Nikšić on Sunday, August 6, 2023

To ustvari pokazuje da mi nismo došli ovdje da se bavimo kadroviranjem i sječom kadrova nego da prije svega probamo usaglasiti i provoditi programe i politike oko kojih smo se dogovorili.

Svakako da imamo namjeru u te kompanije dovesti ljude koji će provoditi politiku Vlade.

U nekim smo to već uspjeli u nekima to već radimo, u nekima nam to predstoji, ali sasvim izvjesno će i to doći na red", napisao je Nermin Nikšić na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije