Premijer KS o najavi da će biti ukinute komunalne usluge građanima Sarajeva

1
Radiosarajevo.ba
Premijer KS o najavi da će biti ukinute komunalne usluge građanima Sarajeva
PrtScr / Edin Forto i Adnan Šteta

Grupa radnika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS (KJKP GRAS) jutros je stupila u štrajk glađu zbog neisplaćenih plaća.

Kako su kazali, nezadovoljni su stanjem u firmi i time što zbog blokiranih računa imaju probleme.

Premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta kazali su da će se ići u rješavanje problema, ali i da će naredne sedmice biti objavljena analiza Ureda za borbu protiv korupcije o tome šta se dešavalo od 2006. godine, te ko je kriv za ovakvu situaciju.

Forto je na današnjoj press konferenciji na pitanje o najavi protesta Sindikata komunalne privrede svih komunalnih preduzeća ali i mogućim radikalnijim potezima, kao što je ukidanje komunalnih usluga u znak solidarnosti, kao što je zavrtanje vode na dva sta ili obustava saobaraća oštro poručio da ljdi imaju pravo da protestuju u zakonski defnisanim okvirima.

"Vodu građanima niko ne može zavrnuti, može da se protestvuje ali voda se građanima ne može zavrnuti. Problemi se ne mogu preko noći riješiti, nikakve prijetnje nas neće vratiti unazad, samo konstruktivan razgovor i rješavanje problema.

Ne možemo ići unazad osim u dijelu gdje ćemo gledati ko je doveo do ove sitaucije. Ako je to neko od nas nek odgovara, jer 300 miliona maraka fali. 

Nema tih miliona više, građani KS nemaju te pare. Ako hoćemo da nađemo te pare, moramo uzeti od boračkog ministarstva, od socijale, škola, univerziteta i dati novac tamo gdje nema kraja, i to svi znaju", poručio je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije