Premijer KS-a Edin Forto najavio javnu raspravu o KSC Skenderija

O. K.
Premijer KS-a Edin Forto najavio javnu raspravu o KSC Skenderija
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Vlada Kantona Sarajevo obilježila 100 dana rada

U svom posljednjem obraćanju na današnjem predstavljanju rada Vlade KS, Edin Forto je najavio da će potkraj ovog mjeseca Vlada održati veliku javnu raspravu o stanju KSC Skenderija.

"Mi želimo da Skenderija bude centar Sarajeva, a ne ovo što imamo. Ne zelimo rušiti i graditi nešto novo, mi želimo da vratimo Skenderiji stari sjaj, a već je pokrenuta i inicijativa za izgradnju ledene dvorane" kazao je Forto. 

Forto predstavio rad Vlade KS u prvih 100 dana: Kupit ćemo 20 novih trolejbusa

Ministar Adnan Šteta pojasnio odluku o istoj cijeni karata za GRAS i Centrotrans

Ministar MUP-a KS Admir Katica o najavljenoj Povorci ponosa u Sarajevu

Podsjetimo, Forto je ranije nabrojao aktivnosti svoje Vlade u prvih 100 dana.

"Počeli smo sa par koraka kako bi pokazali javnosti kakva smo mi vlada. Na samom početku našeg mandata smanjili smo primanjima zastupnicima, i tim potezom ćemo u ovom mandatu uštediti milion maraka" istakao je Forto.

Kazao je kako su ti rezovi usmjereni tamo gdje treba, dodjeljujući te novce ministarstvu obrazovanja i ministarstvu kulture.

"Jedan od glavnih prijedloga zakona jeste zakon o porijeklu imovine izabranih zastupnika. On je jučer prošao Vladu, a uskoro će se naći i na Skupštini KS. Mi ćemo svoj račun otvoriti javnosti i javnost će biti upoznata s našim djelovanjima. Također, mi ovim želimo da pokažemo da smo otvoreni", pojasnio je Forto.

Predstavio je i projekte koje ova Vlada KS radi sa UNDP-om, a riječ je utopljavanju javnih objekata, ali kako je dodao, kako će to biti urađeno za socijalno ugrožene koji sebi ne mogu to priuštiti.

"Između ostalog, izdvojili smo dva miliona maraka za zapošljavanje mladih u Kantonu", dodao je Forto.

Najavio je i kupovinu novih trolejbusa.

"Kupit ćemo 20 novih novcatih trolejbusa, kako bi pokazali i radnicima GRAS-a, ali i građanima da želimo raditi na poboljšanju kvalitete javnog prevoza. Obnavljat ćemo i tramvajsku prugu, a gradit ćemo i Prvu transverzalu", naglasio je Forto.

Dodao je da ova vlada stavlja akcent na transparentnost.

"Zbog toga ćemo napraviti javno predstavljanje svakog zaposlenog u Vladi, kojih ima preko 25 hiljada. Javnost će imati uvid u to ko je zaposlen, koju stručnu spremu ima i koliku platu prima", istakao je premijer KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije