Prelijepu bh. rijeku u centru grada žele pretvoriti u splavovsko naselje!?

2
Trebinje Live
Prelijepu bh. rijeku u centru grada žele pretvoriti u splavovsko naselje!?

Određeni pojedinci uveliko lobiraju da se dio rijeke Trebišnjice u samom centru Trebinja pretvori u tzv.splavovsko naselje, na kome bi se otvorili noćni klubovi i kafići, saznaje portal TrebinjeLive.info.

Prema saznanjima ovog portala, pojedinci bliski određenim političkim krugovima u gradu i pojedinim odbornicima u Skupštini grada uveliko lobiraju da se jedan od najljepših dijelova grada pretvori u splavovsko naselje.

Navodno je riječ o više zahtjeva pojedinaca koji su uvjereni da bi to istaklo Trebinje kao "turističku prijestolnicu noćnog života".

O ideji se uveliko raspravlja i u krugovima struke koja je protiv nakaradnih prijedloga i pretvaranja rijeke Trebišnjice u ono što nikako ne smije da postane.

I odbornici Skupštine grada koji zastupaju ovakve ideje imaće priliku da u izbornoj kampanji pojasne svoje vizije kako bi građani znali o kakvim je prijedlozima riječ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije