Zbog incidenta u Haškom tribunalu prekinuta sjednica Parlamenta BiH

Fena
Zbog incidenta u Haškom tribunalu prekinuta sjednica Parlamenta BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je tokom rasprave o Deklaraciji o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa između Beograda i Sarajeva, čiji je predlagač poslanik Mladen Bosić (SDS), napravio polusatnu pauzu.

Pauza je uslijedila nakon što je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac skrenuo pažnju na to da u skupštinskoj sali trenutno nema predstavnika jednog naroda, te je upitao Kolegij da li će Dom nastaviti da radi.

"Mislim da ne bi bilo dobro da nastavimo da radimo, jer nema predstavnika hrvatskog naroda", kazao je Košarac.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić (SDS) mu je odgovorio da ih je predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZBiH) obavijestila da mora nakratko da izađe i zamolila ga da nastavi da vodi sjednicu.

"Nemam nikakvu drugu informaciju. Nemam nikakav zahtjev, niti bilo kakvu informaciju da postoje neki drugi razlozi ili da postoji namjera. Raspitat ćemo se pa ćemo vidjeti", kazao je Bosić.

Ponovono je reagirao Košarac koji je kazao da nema hrvatskih poslanika u Predstavničkom domu te je zatražio pauzu od pola sata.

Ubrzo nakon toga stiglo je saopćenje kako 53. sjednica Zastupničkog doma PS BiH neće biti nastavljena zbog neprisustva predstavnika iz reda hrvatskog naroda, a neće biti održana ni 54. sjednica.

Simptomatično je da se napuštanje sjednice dogodilo u trenutku kada se dogodio i incident u sudnici Haškog tribunala, u kojoj je Slobodan Praljak, jedan od osuđenika iz Haške šestorke, navodno popio otrov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije