Pregled: Šta pišu regionalni mediji o Općim izborima u BiH

Radiosarajevo.ba
Pregled: Šta pišu regionalni mediji o Općim izborima u BiH
PrtScr / Šta regionalni mediji pišu o Općim izborima u BiH

Regionalni mediji su pomno pratili Opće izbore 2018. jer se, naravno, i njih tiče politička situacija u Bosni i Hercegovini.

Srbijanski list Politika navodi da je Milorad Dodik proglasio pobjedu "čistu kao suza", a da je kandidat za Predsjedništvo BiH Saveza za promjene - Mladen Ivanić tražio da se ponovo broje glasovi. Prenose posljednji izveštaj Centralne izborne komisije ko je dobio najviše glasova, a to su Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Blic.rs navodi vrlo slično, s tim što spominju Vukotu Govedaricu koji je optužio oponente da otimaju pobjedu Mladena Ivanića i da se unaprijed raduju.

Srbijanske Večernje novosti spominju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je čestitao na pobjedi Miloradu Dodiku, te da su već uspjeli razgovarati o budućoj saradnji.

Večernji list piše da su novi članovi Predsjedništva Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović. Bave se više hrvatskim članom Predsjedništva uz napominjanje da je Dragan Čović, aktualni član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, izjavio da ga žalsoti što drugi Hrvatima biraju legitimne predstavnike, te da "će u bošnjačkom narodu biti dovoljno onih koji će shvatiti da ovo što su večeras uradili nije dobro".

Jutarnji list, također, navodi posljednji izvještaj CIK-a i izjavu Željka Komšića koji je objavio pobjedu i najavio kako će "služiti svim građanima BiH", ali i izjavu Dragana Čovića koji je naveo da ovakva pobjeda može izazvati neviđenu krizu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije