Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio Prijedlog o neradnoj nedjelji za radnike u trgovinama

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Željko

Čestitam Bingu na uspješno odrađenom lobiranju. Ipak mislim da ga to neće spasiti poraza od Lidl-a jer nijemci dolaze sa velikim parama i već se priča o platama trgovaca od 2500 maraka! To kreditno zaduženi Bingo,Belamionix,Mega diskon nemaju šanse da prate. Ove ovce iz sindikata su samo sluge krupnog kapitala. A tržni centri ne zapošljavaju nove radnike već mjesecima jer su znali da su im i postojeći već višak

071

Koji debilizam. Krajnje je vrijeme da se radnici organizuju i da pocnu lomiti kicme.

Neradna

nedjelja neće promijeniti činjenicu da je minimalna plata 600KM i da većina radnika u trgovini ima tu platu.

Borac sa Žuči

Vatikan gazi sve pred sobom. Haos i smutnju unosi u sve pore života.

GRUNF

Pa kad se malo razmisli u redu je ovo sa nedjeljom da je neradna, ali ko će malim radnjama ovo pokušati reći? Znači male radnje će polako kluč u bravu a veliki će, čuj molim te jedva dočekati da počnu otpušta ti ili smanjivati plate koje su jedva tolike da preživiš par dana. Znači u svakom slučaju je dobro da u trgovinama ko ostane u tom poslu, imaju ovaj dan za odmor, a sa druge strane hajd na biro. Ja još jednom ponavljam po ko zna koji put, mijenjajte Zakon o radu i Zakon o sigurnosti i zdravlju radnika i napokon Vi političari da jednom za sva vremena shvatite, ako nema radnika sa normalnim platama i da su zadovoljni, neće biti ni Vas. Ako nas cijene u inozemstvu i daju normalne plate, pa zašto se radnici u BiH smatraju robovima. Vi ili mislite da Vam neko drugi daje novce za sve privilegije ili Vam padaju s nebesa. Ako nema radnika neće biti ni sretnih porodica, ako nema zadovoljnih radnika neće imati ko da troši, a ako ovako nastavite ponižavati sve normalne građane u BiH neće biti više nikoga i šta ćete onda?

IVA

KOJA GLUPOST ! ZAR SU RADNICI U TRGOVINI NEKO SPECIJALNO ZANIMANJE???? VREDNIJI OD PEKARA,DOKTORA I OSTALIH ZANIMANJA???? SAMO GLUPOSTI PO OBICAJU!

IVA

Čestitam Bingu na uspješno odrađenom lobiranju. Ipak mislim da ga to neće spasiti poraza od Lidl-a jer nijemci dolaze sa velikim parama i već se priča o platama trgovaca od 2500 maraka! To kreditno zaduženi Bingo,Belamionix,Mega diskon nemaju šanse da prate. Ove ovce iz sindikata su samo sluge krupnog kapitala. A tržni centri ne zapošljavaju nove radnike već mjesecima jer su znali da su im i postojeći već višak ka Željko TI SI BUDALA BEZ MOZGA:):):) IMAT CE ISTE PLACE KAO I SVUGDJE DRUGO! NE MOZE TRGOVINA NAPRAVITI NOVAC ZA VECE PLACE!

Željko

TI SI BUDALA BEZ MOZGA:):):) IMAT CE ISTE PLACE KAO I SVUGDJE DRUGO! NE MOZE TRGOVINA NAPRAVITI NOVAC ZA VECE PLACE! ka IVA Pročitaj zadnju rečenicu pa otiđi do ogledala i dobro se išamaraj! Poslije se vrati i ponovo pročitaj glupost koja je tu napisana i to velikim slovima što samo po sebi dokazuje tvoju nepismenost! Sve to uradi brzo jer moraš do štale jer ti se krave obadaju. Ha,ha,ha. Čuj ne može trgovina napraviti novac za veće plate. E i Bog svašta drži na ovoj planeti

Gube vrijeme mada ga imaju na pretek jer nista ne

Nisu oni nista ni izglasali ni usvojili, samo lopticu prebacili na opcine i njima dali na volju kako ce . I ranije je isto bilo. U Mostaru, u Sanskom Mostu itd...pa su ooet vratili na isto.

/ Najnovije