Predstavnički dom nije odobrio proglašenje stanja nesreće u FBiH

0
Radiosarajevo.ba
Predstavnički dom nije odobrio proglašenje stanja nesreće u FBiH
FOTO: Fena / Arhiva

Predstavnički dom Federalnog parlamenta nije prihvatio prijedlog zastupnika Demokratske fronte da nadležni ponovno proglase stanje nesreće u Federaciji Bosne i Hercegovine zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Za razliku od ovog prijedloga DF-a, u formi jednog od zaključaka današnje vanredne online sjednice Doma, odobren je prijedlog te stranke da u raspodjeli novca s federalnog nivoa, sve bolnice u Federaciji dobiju dio, shodno mjerama koje prakticiraju, budući da sve učestvuju u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom.

Također je većinom glasova, na prijedlog DF-a odobreno da Federalna vlada omogući nabavku PCR laboratorija kantonima koji nemaju takve laboratorije - Bosanskopodrinjskom, Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10.

U toku je glasanje o zaključcima predloženim od zastupnika drugih stranaka na sjednici sazvanoj radi pogoršanja epidemiološke situacije u FBiH i predlaganja mjera za obuzdavanje epidemije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije