Predstavnici ESO-a posjetili Ministarstvo civilnih poslova BiH

Radiosarajevo.ba
Predstavnici ESO-a posjetili Ministarstvo civilnih poslova BiH
Foto: Ministarstvo civilnih poslova BiH / S današnjeg susreta u Ministarstvu civilnih poslova BiH

Predsjednik Europske specijalne olimpijade David Evangelista sa saradnicima, posjetio je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine gdje je razgovarano o realizaciji zajedničkih projekata. Sastanku su prisustvovali i članovi porodice Meyer koji su osnivači Fondacije Lucy Meyer.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini predstavnici Europske specijalne olimpijade razgovarali su i sa predstavnicima UNICEF-a BiH i Specijalne olimpijade BiH o realizaciji zajedničkih projekata u BiH za djecu sa poteškoćama u razvoju, a tokom razgovora u Ministarstvu civilnih poslova izražena je još jednom bezrezervna podrška promociji sportskih rezultata osoba sa poteškoćama u razvoju.

Fondacija Lucy Meyer prošle godine je kao pilot projekt finansirala projekt Specijalne olimpijade BiH, Inkluzivna takmičenja, u iznosu od 3.000 američkih dolara, na osnovu čega je za period 2018.-2020.godina, odobren novi projekt u iznosu od 33.000 dolara za djecu sa poteškoćama u razvoju od 2 do 7 godina, edukaciju roditelja i inkluzivne aktivnosti za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Strategijom Specijalne olimpijade Europe/Azija za period od 2019. do 2023. godine , predviđene su aktivnosti usmjerene na inkluzivne programe, pa je tokom razgovora u Ministarstvo civilnih poslova izraženo očekivanje da će rezultat posjete visokih zvaničnika Evropske specijalne olimpijade Bosni i Hercegovini biti organizacija novog zajedničkog projekta za djecu sa invaliditetom u saradnji sa UNICEF-om BiH, a uz podršku UNICEF USA i Fondacije Lucy Meyer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije