BiH / Predstavljen zvanični video obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici

01. 07. 2020. u 09:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 63

Memorijalni centar Srebrenica predstavio je danas zvanični jednominutni video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici,.

Video je urađen zahvaljujući podršci kreativnog tima "Fabrika" te je realiziran u verzijama na bosanskom i engleskom jeziku. 

"U ovom jednominutnom videu htjeli smo novoj generaciji, koja je naviknuta na brzi prijem informacija, približiti historijski kontekst genocida u Srebrenici. Naš tim je radio na pripremi tekstualnog sadržaja, te je sve posloženo u ovaj video zahvaljujući kreativnom timu "Fabrika", koji je osmislio idejni koncept i doveo stvar do realizacije", poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Naglasili su kako su svi materijali koje ovih dana puštaju u javnost rezultat kombinovanih napora fotografa, snimatelja, dizajnera, montažera, koji svoj rad daju besplatno i u tome je najveća vrijednost.

"Ovdje koristimo priliku da se zahvalimo fotografima, novinskim agencijama i medijima što su nam ustupili svoje video i foto-sadržaje, te muzičkim producentima koji su nam donirali svoje muzičke izvedbe. Zajedno se sjećamo, i zato vam hvala. Približili smo genocid svijetu, ponovo", kazali su iz Memorijalnog centra Srebrenica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA