Predsjedništvo: Pomoć općinama, a porodici nastradale Elmire Sefo 50.000 KM

0
L. M.
Predsjedništvo: Pomoć općinama, a porodici nastradale Elmire Sefo 50.000 KM
FOTO: Radiosarajevo.ba / Pomoć Stocu i Ljubinju te porodici Elmire Sefo

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine usvojen je zaključak za pružanje finansijske pomoći općinama Ljubinju i Stocu koji su nedavno pogođeni velikim zemljotresom.

U zemljotresu je smrtno stradala Elmira Sefo iz Stoca (27).

Potres se, podsjetimo, dogodio 22. aprila oko 23.08 sati i prema podacima Federalnog hidrometereološkog zavoda iznosio je 5,6 stepeni po Richterovoj skali. Epicentar je bio kod Stoca.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Informaciju da Predsjedništvo finansijski pomaže pogođene općine i porodicu stradale je potvrdio član PBiH Milorad Dodik nakon sjednice.

"Imajući u vidu da su dva člana Predsjedništva boravila u Ljubinju tih dana, inicirao sam i članovi Predsjedništva su glasali da se uputi Ljubinju milion KM, za Stolac isto, a da se porodici nastradale mlade osobe uplati 50.000 KM", rekao je Dodik nakon sjednice.

Istakao je da je Odluka proslijeđena Vijeću ministara, odnosno Ministarstvu finansija i trezora BiH koje treba obezbijediti navedena sredstva i sprovesti Odluku Predsjedništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije