Predsjedništvo BiH domaćin sastanka lidera Brdo-Brijuni procesa

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH domaćin sastanka lidera Brdo-Brijuni procesa
Predsjedništvo BiH će tokom vikenda, 28. i 29. maja 2016. godine, biti domaćin regionalnog sastanka lidera Brdo-Brijuni procesa u Sarajevu.

Sastanku će, osim članova Predsjedništva BiH i inicijatora Brdo-Brijuni procesa, predsjednika Hrvatske i Slovenije, prisustvovati i stalni članovi Procesa – lideri Srbije, Crne Gore, Albanije i Makedonije.   

Predsjednik Italije Sergio Mattarella počasni  je gost ovogodišnjeg sastanka lidera Brdo-Brijuni procesa, a članovi Predsjedništva BiH s njim će se sastati u subotu, 28. maja 2016. godine, u poslijepodnevnim satima.

Učesnici Brdo-Brijuni procesa će istoga dana, u okviru predsjedničkog panela „Dogovor za novo doba“, prisustvovati Summitu 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope. Pokrovitelj Summita 100 je Predsjedništvo BiH.

U nedjelju, 29. maja 2016. godine, bit će održan plenarni sastanak lidera Brdo-Brijuni procesa, te konferencija za novinare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije