Predsjednik Udruženja ReStart Srpska zbog prijetnji morao napustiti BiH

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Udruženja ReStart Srpska zbog prijetnji morao napustiti BiH
Foto: Fena / Velizar Antić
Iz Udruženje građana ReStart Srpska zatražili su danas ostavke u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a zbog, kako tvrde, narušene sigurnosne situacije u tom bh. entitetu.

Zbog određenih upozorenja njihov predsjednik Stefan Blagić morao je da napusti BiH.

"U posljednjih mjesec i po dana imamo nekoliko neriješenih slučajeva, na koje MUPRS-a nije imao adekvatan odgovor i zbog toga tražimo ostavke njihovog rukovodstva", rekao je na konferenciju za novinare u Banjoj Luci Velizar Antić, predsjednik skupštine ReStarta.

Pokrenuli su, dodao je, priču i o ranijim nerazjašnjenim slučajevima, kao što je saobraćajna nesreća u kojoj je stradao Nikola Đurović iz Banje Luke.

"Nakon toga su nam počela pristizati upozorenja da se 'malo smirimo'", rekao je Antić i dodao da su stoga odlučili da predsjednik ovog udruženja Stefan Blagić napusti BiH iz sigurnosnih razloga.

Kada se, kaže, situacija "malo smiri“ vratit će se u BiH, ali nije želio da kaže ko im prijeti, odnosno ko šalje "upozorenja".

"Ti koji su nam poslali upozorenja jesu jači od nas, imaju mnogo više novaca, ali nastavit ćemo da radimo kao i dosad, u 'jačoj brzini' i malo ćemo 'više talasati'", ustvrdio je Antić ističući da to znaći da se neće libiti da kažu sve podatke do kojih dođu.

Antić je rekao da prijetnje nisu prijavili MUPRS-a, jer "u ovom trenutku nemaju povjerenja u vrh policije RS".

I iz Policije uprave Banja Luka su također rekli da nisu zaprimili prijavu o navodnim prijetnjama Stefanu Blagiću

Antić je još rekao da postoji šansa da ReStart izađe na naredne izbore, ali da o tome još nisu donijeli definitivnu odluku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije