Predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu privremeno udaljen od vršenja dužnosti

1
Radiosarajevo.ba
Predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu privremeno udaljen od vršenja dužnosti
CIN / Vladimir Špoljarić

Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) privremeno je udaljilo od vršenja dužnosti sudije i predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu Vladimira Špoljarića.

Ovo je i potvrđeno iz VSTV-a za Radiosarajevo.ba.

Predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu je odlukom Prvostepene disciplinske komisije (Komisija) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) od 13.11.2020. godine privremeno udaljen od vršenja dužnosti sudije i predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu počev od narednog dana od dana donošenja ove odluke pa do okončanja disciplinskog postupka, pokrenutog disciplinskom tužbom Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH, broj: UDT DD 009916 20 od 02.11.2020. godine.

Imenovani je današnjom odlukom udaljen od vršenja dužnosti na osnovu člana 77. tačka d) Zakona o VSTV-u BiH, jer je protiv njega pokrenut disciplinski postupak za disciplinski prekršaj, a s obzirom da je Komisija utvrdila da se disciplinska odgovornost ne može na pravi način utvrditi ukoliko se sudija privremeno ne udalji od vršenja dužnosti tokom postupka.

"Takođe želimo napomenuti da imenovani protiv navedene odluke može izjaviti žalbu Drugostepenoj disciplinskoj komisiji, s tim da žalba ne odlaže izvršenje ove odluke", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije