Predsjednica BNV Sandžaka pisala Mahmutbegović: Hvala Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Predsjednica BNV Sandžaka pisala Mahmutbegović: Hvala Bosni i Hercegovini
Foto: BNV Sandžaka / Pismo

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Republici Srbiji dr. Jasmina Curić uputila je pismo potpredsjednici Federacije Bosne i Hercegovine dr. Meliki Mahmutbegović, izražavajući zahvalnost državi Bosni i Hercegovini na pomoći u medicinskom osoblju koje ovih danas stiglo na Sandžak.

„Ovi iskusni zdravstveni radnici će pomoći zdravstvenim ustanovama u Sandžaku da se izbore sa rastućim brojem slučajeva koronavirusa. Bošnjačko nacionalno vijeće izražava nadu da će ljekari iz Bosne i Hercegovine pomoći svojim kolegama u Sandžaku u borbi protiv virusa, te da će se kriza zdravstvenog sistem u Sandžaku brzo prevazići... Veliki broj pojedinaca i organizacija iz BiH je u prethodnim danima poslao veliku pomoć sandžačkim zdravstvenim ustanovama koje se sada suočavaju s velikim brojem ljudi kojima treba hitna medicinska pomoć“, navela je Curić.

Nadalje, zahvalila se Mahmutbegović za podršku koju je poptredsjendica FBiH ranije uputila BNV, te bošnjačkom narodu u Srbiji uopće.

„Situacija i dalje jeste dosta teška, i Sandžak i dalje treba pomoć. Nažalost, kriza se prenijela i na ostale gradove u Sandžaku, tako da je sada jako teško i u Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši. Znači nam Vaša podrška, naročito što ona dolazi iz Bosne i Hercegovine, matice Bošnjaka, gdje god oni živjeli. Bosna i Hercegovina i Sandžak ostaju trajno vezani svojom kulturom, svojim narodima i merhametom. Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci u BiH čine jedinstveni nacionalni korpus Bošnjaka na Balkanu“, navedeno je, uz ostalo, u pismu predsjednice BNV dr. Jasmine Curić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije