Predrag Kojović poslao poruku Edinu Forti nakon izbora

1
Radiosarajevo.ba
Predrag Kojović poslao poruku Edinu Forti nakon izbora
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vanredni kongres Naše stranke

Drugi vanredni izborni Kongres Naše stranke održan je danas, a Edin Forto, inače jedini kandidat na osnovu pristiglih nominacija iz općinskih i gradskih odbora, izabran je za novog predsjednika stranke.

Forto je na ovoj poziciji naslijedio Predraga Kojovića koji je podnio ostavku.

Kojović se na svom Facebook profilu oglasio nakon izbora Forte.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Edin Forto, sretno! Zajedno i tačka", napisao je Kojović.

 Nakon što je izabran, Forto se obratio delegatima Kongresa i javnosti. Zahvalio se na nominacijama i na izboru te iznio svoju viziju razvoja Naše i stranke koja je optimistična, ali ne bez zebnje:

“Nacionalističke politike na vlasti, ali i tamo gdje su u opoziciji, šire apatiju i pesimizam. Cilj im je sve političare staviti u isti koš sa sobom. Ako uspiju u svojoj nakani, ako zavlada politička apatija, oni su ti koji će opet pobijediti. To im ne smijemo dopustiti, jer nismo svi isti.

Mi se borimo da svaki čovjek, bez obzira na vjersku, nacionalnu, rodnu, seksualnu i klasnu razliku ne može biti podvrgnut maltretiranju i nesigurnosti. Svi građani moraju imati ista prava", napisao je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije