Pogledajte kome je predložen pritvor, a kome mjere zabrane u okviru akcije "Lim 2"

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kome je predložen pritvor, a kome mjere zabrane u okviru akcije "Lim 2"
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Privođenje dilera u Tužilaštvo KS

Postupajuća tužiteljica tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za deset osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji "Lim 2".

Pritvor je predložen Balićevac Mirzi, Vrtić Edinu, Musić Enveru, Avdić Asimu, Musić Harisu, Vrtić Admiru, Bublin Mirnesu, Hubijer Dževadu, Humić Semiru i Rožajac Elmiru.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogli boravkom na slobodi utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemiravanja javnosti. 

Za četvoricu osumnjičenih i to, Asmiru Baždaru, Izudinu Borovini, Admiru Mujezinoviću i Nedimu Dževlanu predložene su mjere zabrane i to zabrana sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima i povremeno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.  

Pogledajte privođenje 14 dilera u Tužilaštvo KS

Podsjetimo, pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su više osoba na području Sarajevskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnjiče se da su kao članovi grupe nabavljali i neovlašteno prodavali opojne droge - kanabis, heroin, kokain i amfetamin.

U sklopu pretresa na više lokacija pronađena je veća količina narkotika. Pretresi u u sklopu akcije "Lim 2" izvršeni su na 24 lokacije u Sarajevskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije