! / Predložen pritvor za osobe osumnjičene za napad na redakciju portala Radiosarajevo.ba

29. 09. 2019. u 10:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora obojici osumunjičenih za krivična djela protupravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti. 

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Ove informacije potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Podsjetimo, dvije osobe su uhapšene nakon drskog napada grupe huligana u petak navečer, koji su se predstavili kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

Jedan napadač je rođen 1990., a druga 1991. godine. 

Osobe uhapšene zbog napada na redakciju portala Radiosarajevo.ba predate Tužilaštvu

"Policijski službenici MUP-a KS su nakon prijave portala Radiosarajevo.ba preduzeli mjere u skladu sa zakonom i na vrlo efikasan način lišili slobode dva lica", kazao je glasnogovornik MUP- a KS Mirza Hadžiabdić.

Dodao je tada da su oba lica predata u nadležnost Tužilaštva KS.

"Isti se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti) Krivičnog zakona FBiH.", pojasnio je.

"Dvojica osumnjičenih bit će zadržana naredna 24 sata, a nakon toga će se odlučivati o eventualnom pritvoru", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA