Mreža za izgradnju mira osuđuje nasilnički napad na portal Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba
Mreža za izgradnju mira osuđuje nasilnički napad na portal Radiosarajevo.ba
Arhiv / Mreža za izgradnju mira osuđuje nasilnički napad na portal Radiosarajevo.ba

Mreža za izgradnju mira pruža punu podršku redakciji portala Radiosarajevo.ba i osuđuje brutalan napad na uposlenike/ce, te osuđuje prijetnje koje su upućene članovima/cama njihovih porodica.

Novinari/ke obavljaju važnu i opasnu dužnost informisanja društva o pitanjima od javnog interesa, često rizikujući svoje zdravlje, a ponekad i život, u potrazi za istinom. Počinitelji ovog napada moraju biti suočeni sa pravdom. Novinari/ke moraju biti zaštićeni/e od takvog neprihvatljivog nasilja, i očekujemo brzu reakciju pravosudnih institucija i osudu koja će prevenirati slične buduće napade.

Nakon napada: U redakciju portala Radiosarajevo.ba pristižu brojne reakcije iz BiH

Nakon gnusnog napada u redakciju portala Radiosarajevo.ba od sinoć pristižu brojne reakcije iz cijele Bosne i Hercegovine. Podršku su pružiliBH novinari, Naša stranka, Ambasador Italije Nicola Minasi, Asocijacija sportskih novinara FBiH, federalni premijer Fadil Novalić, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, a i Ambasada SAD-a u BiH dala je također podršku redakciji portala Radiosarajevo.ba.

Kvalitetan javni medijski servis jedan je od stubova demokratskog društva, gdje se Radiosarajevo.ba ističe svojim profesionalnim radom i podrškom civilnom društvu. Nažalost, napadi na novinarsku profesiju se ponavljaju, sa ovim se pokušava ušutkati novinari_ke koji bi svoj posao željeli obavljati pošteno i profesionalno.

Vrijeme je da kažemo “DOSTA!” ovakvom neprihvatljivom ponašanju, da svi zajedno damo punu podrška novinarskoj profesiji koja kvalitetno ispunjava svoju zadaću.

Mreža za izgradnju mira, koalicija koja okuplja 193 članice, organizacije i škole iz cijele BiH, čini sveobuhvatan napor usmjeren ka obnovi kvalitete društvenog i ekonomskog života u BiH daje punu podršku našim prijateljicama i prijateljima na portalu Radiosarajevo.ba, i potičemo ih da nastave sa svojim profesionalnim i visoko-kvalitetnim radom.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije