Predložen pritvor za Almira Čehajića Batka

3
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za Almira Čehajića Batka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Almir Čehajić Batko

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Almiru Čehajiću Batku.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Osumnjičeni Davor Gaj ispitan je u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (sIPA).

U toku dana bit će predat u nadleznost Tužilaštva KS.

Podsjetimo, oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Batko je uhapšen prije dva dana, a Gaj jučer.

Oni su uhapšeni u okviru akcije Network.

Čehajić se sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge. 

Izvršen je i pretres na četiri lokacije u Sarajevu.

Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist na štetu drugih osoba. 

Sumnjiči se da je bio odgovorna osoba u firmi "Otvorena mreža" u kojoj su izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan. 

Prema dostupnim podacima, Davor Gaj se vodio kao direktor firme "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija "Udri muški" koju je vodio Almir Čehajić Batko. 

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru "Otvorene mreže" koja se bavila humanitarnim radom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije