Predložen pritvor za Adnana Maglića, na teret mu se stavljaju brojna krivična djela

0
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za Adnana Maglića, na teret mu se stavljaju brojna krivična djela
Foto: SIPA / Ilustracija

Nakon ispitivanja osumnjičenog Adnana Maglića, koji je nedavno uhapšen u okviru predmeta Admir Arnautović i drugi, postupajuća tužiteljica uputila je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Podsjećanja radi, policijski službenici SIPA-e su na području Istočnog Sarajeva uhapsili osumnjičenog Maglića, za kojim je raspisana potraga MUP-a KS, u okviru predmeta Admir Arnautović i dr.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih sa više drugih teških krivičnih djela.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-hronika/potvrdeno-za-radiosarajevoba-predao-se-adnan-maglic/471937[/related]

U okviru istražnih aktivnosti, prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao član organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga “kokain”, “spid” i “marihuana” na područja zemlja EU i Zapadnog Balkana.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije