Užas u Sarajevu: Uhapšen taksista koji je navodno silovao 16-godišnjakinju

1
Radiosarajevo.ba
Užas u Sarajevu: Uhapšen taksista koji je navodno silovao 16-godišnjakinju
Arhiv / Ilustracija

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), prijavljen je taksista iz Sarajeva pod sumnjom da je silovao 16-godišnjakinju, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako su nam potvrdili iz MUP-a KS taksista je uhapšen i predat nadležnom tužilaštvu, odakle je pušten jer nije bilo zakonskog osnova za zadržavanja.

"Osoba je lišena slobode i predata je u Tužilaštvo KS", dodali su iz MUP-a KS za portal Radiosarajevo.ba.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Prema informacijama iz MUP-a KS, takista je napao maloljetnu osobu iz Istočnog Sarajeva, koja je pozvala taksi da bi se prevezla u glavni grad BiH.

Nakon trauma koja je doživjela tokom vožnje, uspjela nazvati majku i prijatelje, koji su alarmirali policiju.

Nakon intenzivne potrage, taksista je uhapšen.

Iz Tužilaštva KS su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da je taksista uhapšen zbog navodnog silovanja te da je pušten na slobodu.

"Nakon što je lišen slobode od strane pripadnika MUP-a KS zbog navodnog silovanja, navedeni je predat u nadležnost Tužilaštva KS, gdje je ispitan od strane postupajućeg tužioca koji je utvrdio da nije bilo zakonskog osnova za daljnje zadržavanje. Dakle, intenzivno se poduzimaju radnje provjere navoda podnositeljice prijave", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije